Quatre funcions bàsiques del lideratge harmonitzador per gestionar persones eficaçment

nov. 26, 2019

Seguint amb el nostre costum de traslladar pràctiques i punts de vista propis de l’àmbit musical a la gestió de persones en entorns empresarials, analitzem aquí les funcions que exerceix un líder harmonitzador.
Quan la tasca d’interpretar es realitza des de la posició de director s’ha de convèncer i seduir al conjunt de músics que han dipositat la seva confiança en aquesta figura, fins al punt que la comunió amb el missatge a transmetre sigui total. Ser tots un per una mateixa causa que no és cap altra que posar-se al servei d’aquesta persona i de la seva idea.
L’obra és un argument per a ajudar a créixer, individualment i col·lectivament, en un sentit emocional i intel·lectual

Des del punt de vista intel·lectual i físic, són molts els aspectes a desenvolupar respecte a una obra, a nivell de coneixement: el període històric, la tradició cultural, els recursos expressius de l’època, els recursos físics i tècnics per a emetre la veu -el so- amb claredat comunicativa, la llengua vehicular… En tot cas, les disciplines que cal aplicar per treballar per un objectiu comú es basen en el respecte, la comunicació, la generositat, la il·lusió, la humilitat i la paciència.

La principal dificultat en aquest punt és decidir l’objectiu comú. En principi és l’obra a interpretar, però una reflexió més profunda ens porta a considerar que l’obra és un argument que serveix per a ajudar a créixer individualment i col·lectivament; créixer en un sentit emocional i intel·lectual.

Tant si s’assumeix el lideratge per a la recreació d’un discurs musical com per exercir la responsabilitat de facilitar la comunicació i l’enteniment és necessari desenvolupar l’habilitat per:

Construir relacions: el director ha de ser un constructor de relacions amb persones, promotor d’interaccions entre elles, gestor de conflictes i inspirador de valor ètics. No ha de promoure el conflicte, però tampoc ha d’evitar-lo: ha de gestionar-lo.

Crear i compartir coneixement: els coneixements i les experiències compartides tenen la funció d’actuar com una font d’inspiració per al creixement individual i col·lectiu, tant des del punt de vista personal com professional.

Donar coherència: el director ha de tenir clar quina és la missió i la visió del grup, mantenir una actitud coherent amb els plantejaments de l’organització. Davant el dubte o la incertesa té la responsabilitat de prendre decisions.

Transmetre passió: El director ha de contagiar entusiasme, energia i confiança per l’objectiu compartit. Convé que desenvolupi, si cal, aspectes relatius a la personalitat i el caràcter per enfortir l’autoestima, i capacitats comunicatives per a fer comprendre el seu missatge amb claredat i confiança.

vols millorar la harmonia corporativa de la teva empresa?

Posa’t en contacte amb nosaltres i programarem una visita per veure de quina forma podem ajudar-te millor.

Esta web utiliza cookies propias para su correcto funcionamiento. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Ver
Privacidad