L’OMS recomana incloure l’art i la cultura en els sistemes sanitaris

abr. 28, 2020

(Foto: Snowing – Freepik)

No és cap novetat que la música, la pintura, la dansa i les arts en general beneficien la salut. El cas és que l’oficina regional per a Europa de l’Organització Mundial de la Salut ha realitzat un estudi a gran escala sobre la relació entre l’art i la salut, fins i tot el benestar en general. Per això recomana a governs i autoritats aplicar polítiques que millorin la col·laboració entre els sectors sanitari i artístic.
Escoltar música ajuda a controlar el nivell de glucosa en la sang. Compondre o interpretar música millora el sistema immunitari i la gestió de l’estrès. Ballar proporciona beneficis en tot el cos i la ment, mentre que la pintura o l’escultura serveixen d’ajuda per a estats depressius.
En el seu estudi, l’OMS ha analitzat 900 publicacions científiques de tot el món. Segons Piroska Östlin, directora regional de l’OMS per a Europa, “involucrar-se en l’art, ja sigui ballar, cantar o acudir a museus i concerts ofereix una dimensió afegida a com podem millorar la nostra salut física i mental”.

(Foto: Jordan Whitfield – Unsplash)

vols millorar la harmonia corporativa de la teva empresa?

Posa’t en contacte amb nosaltres i programarem una visita per veure de quina forma podem ajudar-te millor.

Esta web utiliza cookies propias para su correcto funcionamiento. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Ver
Privacidad