L’intèrpret com a facilitador de la comunicació entre el compositor i l’audiència

gen. 27, 2020

Dijous passat, 23 de gener, Harmònicament va tancar la primera edició de les Jornades Europees de Mediació, organitzades per l’Il·lustre Col·legi de l’Advocacia de Barcelona (ICAB), amb una breu xerrada del nostre Director Acadèmic, Eduard Comalada.
A la seva intervenció, va destacar al mediador com a figura transcendental en el procés de comunicació com a facilitador entre el compositor o compositora i l’audiència. Establint un paral·lelisme amb la mediació de conflictes, o amb la comunicació en organitzacions, la distància entre emissor i receptor s’ha de recórrer a través d’un flux d’emocions que varien en funció del bagatge vivencial, del coneixement o del moment emocional del receptor, o del conjunt dels mateixos.
Es dedueix, doncs, que pot haver lloc a la incomprensió. Però en qualsevol cas no ha d’haver cap desqualificació entre els participants sinó, al contrari, reconeixement del valor que algú pot estar aportant, encara que un no sigui capaç d’entendre’l.
Només cal una mirada a les diferències culturals entre éssers d’un mateix planeta per comprendre que la incomprensió no pot ser el punt final d’un acte de comunicació. Més aviat al contrari, sembla el punt de partida.

Com a colofó, i acompanyat per Gabriel Vintró al violí, tots dos van interpretar Lascia ch’io pianga, de Georg Friedrich Händel i Oda a l’Alegria de Ludwig van Beethoven.

vols millorar la harmonia corporativa de la teva empresa?

Posa’t en contacte amb nosaltres i programarem una visita per veure de quina forma podem ajudar-te millor.

Esta web utiliza cookies propias para su correcto funcionamiento. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Ver
Privacidad