Harmonització musical: molt més que employer experience

Per què grans companyies com CaixaBank, PepsiCo, Celsa o Grifols estan incorporant tècniques de gamificació per abordar processos complicats d’assimilar per part dels seus empleats?
En principi és una tendència que va arribar dels Estats Units fa tres anys, mitjançant l’experiència de grans companyies com Microsoft o Google. Però… estem davant d’una moda o es tracta d’alguna cosa més?
Els responsables de Recursos Humans que encara miren el fenomen des de la barrera es plantegen si realment la gamificació pot generar beneficis quantificables o simplement es tracta d’una bona eina per a reforçar l’employee experience o de facilitar un millor clima laboral.
Però la veritat és que, segons la consultora Deloitte el 25% dels processos de les companyies passaran a incloure dinàmiques de gamificació en els pròxims anys. I aquest percentatge pot arribar a duplicar-se en l’àmbit de la innovació o la digitalització, dos dels principals reptes als que s’enfronten actualment les grans companyies.
Sense ser exactament una tècnica de gamificació, els tallers que impartim a Harmònicament compleixen la mateixa funció i aporten idèntics beneficis, però amb un component d’enriquiment interior personal i les mires posades en l’harmonia corporativa.
Tenim tallers que treballen la comunicació i l’harmonia corporativa mentre es compon i interpreta una peça.
Igual que una nota musical, cada persona té el seu significat dins d’un conjunt en el que hi ha moltes altres notes, i la seva funció varia segons el context, les combinacions, els moments… Abordar els conflictes personals des de la perspectiva musical permet contemplar la dissonància com una oportunitat per a donar amb una solució totalment disruptiva, inusual, creativa.
A més, cada persona pot percebre el seu protagonisme, el seu moment, la seva aportació, en funció d’un bé superior que es construeix entre tots i que és mèrit de tots. Això constitueix un factor determinant en el moment de gestionar les relacions amb harmonia.
Quins són els principals beneficis dels nostres tallers?
Els tallers El teu músic interior i El conflicte harmonitzador es basen en tècniques per a treballar la comunicació i l’harmonia corporativa mentre es compon i interpreta una peça. Aquest procés il·lumina l’esperit creatiu individual i, sobretot, el grupal, la qual cosa els converteix en eines idònies per a acompanyar programes d’innovació.
També, quan un grup interpreta una peça coral emergeixen amb naturalitat els diferents perfils que entren en joc: el líder, el solista, l’integrador, el perfeccionista… i això permet als departament de Recursos Humans conèixer més a fons als seus empleats.
En definitiva, la música és un llenguatge universal que incideix directament en el subconscient, i la seva pràctica harmonitza de manera natural perfils molt diferents –tantes vegades oposats. Per això, les modalitats El teu músic interior i El conflicte harmonitzador brinden excel·lents resultats en grups transversals, perquè es percep la qualitat de l’altre com un complement de la pròpia.
vols millorar la harmonia corporativa de la teva empresa?
Posa’t en contacte amb nosaltres i programarem una visita per veure de quina forma podem ajudar-te millor.