17 accions que prenen els líders de recursos humans per donar suport al benestar mental en el treball

oct. 19, 2020

Traducció de l’article 17 Actions HR Leaders Llauri Taking to Support Mental Health at Work del blog Oracle Fusion Cloud Human Capital Management. (Autor: Albert Qian – Content marketing manager for HCM)

Treballar des de l’oficina comença a semblar un record gairebé llunyà. Els desplaçaments diaris a la feina han donat pas en molts casos a l’aïllament, l’estrès i l’esgotament. D’aquesta situació es fa ressò el nostre recent estudi Ai@work, segons el qual el 78% dels enquestats diu que 2020 és l’any més estressant que han viscut. I és que quedar-se a casa tractant de fer malabarismes amb la feina, la cura dels nens, l’educació i unes finances impredictibles ha afectat les famílies.

  La percepció que l’empresa està realitzant un esforç addicional pot contribuir a un més gran compromís dels empleats.

Les organitzacions s’estan adonant que han d’abordar tots els aspectes de la salut dels empleats, inclosos l’estrès i l’ansietat, per a evitar una disminució de la productivitat i prevenir l’esgotament laboral. Els líders de recursos humans estan en una immillorable posició per a reforçar el benestar en el lloc de treball, però com? Publiquem aquí hi ha algunes iniciatives i idees reals que els Directors de Recursos Humans han compartit amb nosaltres i que han implementat en les seves empreses.

Donar suport al benestar en el lloc de treball

En temps d’incertesa, és necessari realitzar ajustos o aportacions per ajudar els col·laboradors a alleujar els factors d’estrès, ja que la percepció que l’empresa està realitzant un esforç addicional pot contribuir a un major compromís dels empleats.
Les empreses ajuden al seu personal de diferents maneres:

 • Ajustant plans i objectius d’incentius laborals. Amb el panorama actual, alguns equips de vendes, per exemple, poden obtenir una reducció en els objectius de vendes.
 • Brindant accés gratuït a serveis de planificació financera i monitoratge de crèdit.
 • Entenent que els col·laboradors estan treballant sota pressions addicionals i oferint recursos de suport.

Brindar ajuda als pares de família

Entre la cura dels fills i els dies de feina ocupats, els pares necessiten tots els descansos que puguin. En aquest sentit algunes empreses col·laboren:

 • Ajudant a cancel·lar les factures de la compra o l’esmorzar, en equivalència al que solia ser un esmorzar a l’oficina.
 • Oferint cura infantil de suport, tutoria gratuïta i accés a serveis de cura infantil. Com a conseqüència, la demanda de serveis externs ha augmentat des que els empleats van començar a treballar des de casa.
 • Associant-se amb oportunitats d’educació virtual quan els nens no són a l’escola.
 • Proporcionant llicència de cuidador remunerada en el cas d’un familiar malalt.
 • Sensibilització sobre el Programa d’Assistència a l’Empleat per a la conselleria de beneficis i suport.

Construir comunitat

La comunitat continua sent important fins i tot si estem “sols junts”, és a dir aïllats però en contacte. Una forma és relacionar-se amb els col·legues a través d’activitats que abans es realitzaven en l’oficina o fora de l’horari laboral, com per exemple:

 • Brindar oportunitats per al servei comunitari virtual, on les activitats es poden completar mitjançant videoconferència.
 • Creació de mòduls de benestar i desafiaments orientats a mantenir la salut física i mental a casa. Fins i tot pot oferir-se premis als qui guanyin.
 • Encoratjar als gerents a organitzar un cafè o esmorzar virtual que brindi una reunió segura per a la interacció, similar a una reunió a la sala de descans.
 • Organitzar happy hours virtuals, entrenaments en grup i activitats de jocs, com el Trivial o el Pictionary, per fomentar un major sentit de comunitat i benestar.
 • Igualar o duplicar les donacions dels col·laboradors a organitzacions locals.

Fomentar la cura personal

Siguem realistes, tot en aquest moment és estressant. Les pressions del treball i la llar, i la combinació de tots dos, poden afectar el benestar mental de les persones. És important brindar-los la possibilitat de prendre’s un temps lluny de la pantalla cada setmana. Què un està fart de mirar la pantalla petita del portàtil? Què un enyora la comoditat de la seva butaca? No hi ha problema, es pot oferir als col·laboradors opcions d’oficina en la llar que promoguin un entorn de benestar, com per exemple:
• Incloent un estipendi de benestar mensual per a cada col·laborador que es pot gastar en qualsevol cosa relacionada amb la cura personal.
• Permetre al personal agafar el seu equip d’oficina per a usar-lo en la llar.
• Reemborsament per la compra de mobles d’oficina per a casa.
• Donar suport als dies de vacances i desconnectar-se completament del lloc de treball.

vols millorar la harmonia corporativa de la teva empresa?

Posa’t en contacte amb nosaltres i programarem una visita per veure de quina forma podem ajudar-te millor.

Esta web utiliza cookies propias para su correcto funcionamiento. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Ver
Privacidad